Site menu:

Hakutoiminto

Lajit

Jussi Vainionpään Arctic Lapland Ralli päättyi moottoririkkoon


Jussi Vainionpää. Kuva: Marko Mäkinen.

Oulun Urheiluautoilijoita edustava Jussi Vainionpää jatkoi Rovaniemellä siitä, mihin Riihimäellä jäi. Honda-kuski repi SM-sarjan toisessa osakilpailun ensimmäisenä päivänä kunnon etumatkan kilpakumppaneihin. Kisa päättyi kuitenkin harmittavasti keskeytykseen. Myös muut Pohjois-Suomen kuskit olivat kovilla rankassa kaksipäiväisessä rallissa.

Ensimmäisellä erikoiskokeella Mäntyvaaran raviradalla Jussi teki varman perussuorituksen, mikä riitti kaksivetoisten pohja-aikaan. Toisella 23,18 km pitkällä Aittajärven erikoiskokeella Jussi oli luokkansa toiseksi nopein jääden Jaro Kinnusen pohja-ajasta 4,6 sekuntia. Huoltotauolle tullessaan Jussi johti kaksivetoisia 7,2 sekunnin erolla ennen Jaro Kinnusta.

Huoltotauon jälkeen ajettiin lenkki Kemijärven suunnalla. Pimeässä ajettavilla erikoiskokeilla on onnistuttava, koska siellä voi saada suuriakin eroja aikaan. Kolmas erikoiskoe oli 32,40 km pitkä Hanhikoski, joka erikoiskoe onnistui Jussilta todella hyvin. Eroa toiseksi ajaneeseen Joonas Lindroosiin kertyi 17,6,sekuntia.

Kolmannen erikoiskokeen jälkeen Jussi johti kaksivetoisia 36,2 sekunnilla ja omaa luokkaansa 50,3 sekunnilla. Neljännen erikoiskokeen alku tuli samaan malliin kuin kolmas, mutta noin12 km:n kohdalla moottorista ” loppui laulu” ja erinomaisesti alkanut kilpailu jäi todella harmillisesti kesken. Oli siirryttävä katsomon puolelle.

Perjantaina Rovaniemen Jussi Teppo nousi kaksivetoluokassa päivän mittaan jo kolmanneksi, mutta hänkin joutui keskeyttämään neljännelle erikoiskokeelle tekniikkaongelmiin. Teppo starttasi uudestaan kilpailuun mukaan lauantaiaamusta. Hän ehti nousta jälleen neljänneksi ennen kuin matka katkesi tekniikkaongelmiin kahdeksannelle erikoiskokeelle.

Autourheilukonkarit Jouko Tiri ja Juha Pasanen etenivät nelivetoluokassa perjantaina lähes tasatahtiin. Päivän päätteeksi Tiri löytyi sijalta 16, mutta Pasanen joutui ongelmiin viimeisellä pätkällä ja keskeytti yötauolle. Rovaniemen Urheiluautoilijoiden Mattias Therman epäonnistui pahasti neljännellä erikoiskokeella, mutta hänen onnekseen tämän pätkän ajat hylättiin ja poistettiin tuloksista. Hän oli perjantain jälkeen nelivetoluokassa 13. Tornion Tapio Vuokila 21., Kuusamon Jari Kihlman 22. ja Muhoksen Karri Marttila 25. Kolmenkymmenen nopeimman joukkoon ehti myös Tornion Pertti Tapojärvi.

Toisena kisapäivänä Therman nousi Mitsubishillään kymmenen nopeimman joukkoon yhdeksänneksi. Kuusamolaisseuraa edustava Jari Kihlman taisteli temppuilevan auton kanssa. Mutkissa Subarun moottori ei käynyt bensapumppuvian vuoksi kunnolla. Loppupäivästä hän ylsi erikoiskoeajoissa jo kymmenen parhaan joukkoon ja sijoitus oli lopulta 13. Torniolainen Tapio Vuokila nousi sijalle 16 ja Pertti Tapojärvi sijalle 18. Rovaniemen Ville Ruokanen löytyi sijalta 31. Tiri, Marttila, Mika Pyyny ja Markku Viitanen joutuivat keskeyttämään toisena kisapäivänä.

Ralli SM -sarjan kolmas ja viimeinen talviosakilpailu kaasutellaan Mikkelissä 24.- 25.2.2012. Pohjois-Suomen kuskeista mukana ovat ainakin kaksivetoluokassa Jussi Vainionpää sekä nelivetoluokassa Jari Kihlman.

 

Kommentoi kirjoitusta / sivua