Site menu:

Hakutoiminto

Lajit

MM-rallin järjestelyissä Pohjois-Suomalaisvoimia


Anne Heinonen, Kari Heinonen (kesk.) ja Kari Alatalo MM-rallin erikoiskokeen varrella.

MM-rallin yli 20 erikoiskokeen jättimäisestä järjestämisurakasta ovat vastuussa useat urheiluseurat. Oman osansa ahkeroi tänä vuonna myös Oulunseudulla toimiva Lakeuden Urheiluautoilijat. Seura oli jo viime vuonna mukana järjestämässä testierikoiskoetta ja tälle kesälle he ottivat hoitaakseen siivun kahteen kertaan ajetusta Hyväneulan erikoiskokeesta. 

Lakeuden Urheiluautoilijoiden Kari Heinonen tarjosi palveluja rallin järjestäjille ja apu otettiin mielellään vastaan. Tarvitaanhan rallin reitille tuhansia järjestysmiehiä ja muita toimihenkilöitä. Seura värväsi järjestysmiestehtäviin 15 henkilöä Oulunseudun kunnista.

Jaksopäälliköksi nimetty tyrnäväläinen Kari Alatalo ja seuran puheenjohtaja Kiimingin Anne Heinonen ovat kokeneita autourheilun puuhahenkilöitä, mutta tätä tehtävää varten he saivat vielä lisäkoulutusta. Alatalo myös kävi viikko ennen rallia tutustumassa erikoiskokeeseen.

Erikoiskokeiden viimeistelyt tehdään edellisenä päivänä. Katselualueet ja kulkuväylät täytyvät olla merkittynä huolellisesti. Kilpa-autojen liikkuessa erikoiskokeella järjestysmiesten tehtävä on huolehtia, että reitti pysyy auki. Yleisön on pysyttävä merkityillä turvallisilla katsomoalueilla. Lakeuden Urheiluautoilijat onnistui tehtävässään moitteettomasti. – Täällä oli siististi käyttäytyvää porukkaa ja kaikki sujui hyvin. Ainoastaan helikopterimelun kanssa oli ongelma, että autoja ja pillejä ei tahdo kuulla, Anne Heinonen kertoi. – Mukava ja opettavainen kokemus. Luultavasti olemme mukana tulevinakin vuosina, jos tarvetta on, suunnitteli Kari Alatalo.

.

Kommentoi kirjoitusta / sivua