Site menu:

Hakutoiminto

Lajit

Juha Pasanen toisella yrityksellä Suomen MM-rallin maaliin

Hyvä valmistautuminen ja rauhallisen varma ajotaktiikka tuotti Juha Pasaselle tulosta tämän vuoden Suomen MM-rallissa. N-ryhmän Subaru Imprezaa ohjastava oululainen oli kisassa mukana nyt toista kertaa.

Ensimmäisellä erikoiskokeella Oulun Urheiluautoilijoita edustava Juha Pasanen rysäytti Subarun voimalla kiveen ja auton bensapumppu irtosi, mutta vika saatiin seuraavassa huollossa korjattua. Hän oli yleiskilpailussa lähtönumeronsa mukaisesti 88. nopein. Torstain kahdella muulla erikoiskokeella hän nosti osakkeitaan muutamalla sijalla.

Toisena kisapäivänä Pasanen ja kartanlukija Jari Jaakola jatkoivat tasaisen varmoin ottein. He eivät ottaneet pitkän päivän aikana turhia riskejä ja nostivat hyvin sijoitustaan. Perjantaiaamuna he starttasivat rallin kokonaistilanteesta sijalta 75. Päivän päätteeksi he olivat nousseet jo sijalle 54. –  Ei ole ollut minkäänlaisia tilanteita ja auto on nyt toiminut hyvin ja nuottikin pelasi. Lähdin avauspätkällä liikkeelle vähän turhankin rajusti. Sen jälkeen päätin ottaa paljon rauhallisemmin, kertoi Pasanen toisen päivän päätteeksi.

Viimeisenä kilpailupäivänä Pasasen paransi lauantaina asemiaan yli kymmenellä pykälällä. Hän otti kolmannen kisapäivän pätkät varovasti, mutta siltikin paikoitellen huonokuntoiset tiet aiheuttivat ongelmia. He kärsivät rengas- ja vannerikkoja monien muiden autokuntien tavoin. Lisäksi takapyörän ripustukset saivat sen verran siipeensä, että takarengas haritti pahasti. Tämä vaikutti auton ajettavuuteen. – Kyllähän siellä oli välillä tosi pahoja reikiä. Välillä mentiin pohjapanssarin varassa pitkiä matkoja. Ajettiin ilman riskejä eikä ollut pahoja tilanteita. Auto oli kolhujen jälkeen melko hankala ajettava, Pasanen kertoi.

Pasanen ja Jaakola sijoittuivat lopulta MM-rallin yleiskilpailussa sijalle 42. Epävirallisen laskutoimituksen mukaan he olivat omassa luokassaan, isossa N-ryhmässä 15:sta.

Kommentoi kirjoitusta / sivua