Site menu:

Hakutoiminto

Lajit

Pasasen toinen yritys Suomen MM-rallissa


Jari Jaakola (vas.) ja Juha Pasanen.

Juha Pasasen ensimmäinen kilpailukerta Suomen MM-rallissa vuonna 2003 päättyi ulosajoon. Suuren tapahtuman hieno ilmapiiri jäi kokeneen moottoriurheiluharrastajan muistiin niin vahvasti, että kymmenisen vuotta myöhemmin oululainen yrittää toistamiseen selättää Keski-Suomen haastavat pikataipaleet. 

Motocross-pyörän penkillä moottoriurheilu-uransa 80-luvulla aloittanut Pasanen ajoi ensimmäisen rallikilpailunsa 1995 Pohjola-rallissa. Tällä hetkellä takana on noin sata rallikilpailua. Alkuvuosina oululainen keräsi palkintopokaaleja junioreissa Opel Kadetin ohjaimissa. Nelivetokalustoon siirtymisen myötä menestystä on tullut myös yleisessä sarjassa. Viime talven Suomussalmi-rallin voittaja on ajanut ykköstilat kertaalleen myös Yläkemijoki- ja Kemi-ralleissa.

Vuonna 2003 Pasanen hyppäsi Suomen MM-rallissa ensimmäistä kertaa nelivetoauton ohjaimiin ja ajo oli epävarmaa. Matka katkesi avauspäivän viimeiselle erikoiskokeelle. Tänä kesänä 47-vuotias Pasanen tiimeineen on valmistautunut kolmen päivän kisaurakkaan huolella. – Nyt on ajettu enemmän kuin aikoihin. Kilpa-auto on rakennettu käytännössä uudelleen. Siihen on käytetty noin 300 miestyötuntia. Nyt on aivan eri lähtökohdat kuin viimeksi vuonna 2003. Silloin kisa jäi kesken ja päätin, että tämä pitää joskus selvitä läpi, Pasanen kertoo.

Kuljettajakaksikko on hionut nuotitusta alkukauden SM-ralleissa. – Nuotituksella on iso vaikutus kisan onnistumiseen. Ajaminen on selvästi helpompaa ja riskit on pienemmät, jos nuotti on hyvä. MM-rallin tiet ovat keskimäärin nopeampaa kuin muissa ralleissa, oululainen kartanlukija Jari Jaakola valaisee. Hän osallistuu Suomen MM-rallin toista kertaa. Vuonna 2006 hän oli torniolaisen Tapio Vuokilan rinnalla. Hän on itsekin ajanut rallia, mutta viimevuosina toiminut kartanlukijana. – Siitä on kyllä etua, kun olen ollut siellä jo kerran aiemmin. Vähän tietää jo systeemiä, osaa paremmin valmistautua, Jaakola jatkaa.

Lähes 300 hevosvoimaisen N-ryhmän Subaru Imprezan huollosta kilpailun aikana vastaa torniolaisen Sami Taivalojan johdolla viisihenkinen huoltotiimi Kari Väänänen, Juha Sakko, Mikko Äikäs, Tapani Penttilä ja Jani Siira. Kisan lyhyvillä huoltotauoilla jokaiselle huoltomiehelle on tarkka ennaltamäärätty tehtävä, aikaa ei ole tuhlattavaksi. Perjantain lenkillä yksi päivähuolto kestää ainoastaan 15 minuuttia, jossa voidaan vaihtaa renkaat sekä autossa mukana olevia varaosia.
Pasanen ei turhaan murehdi sijoituksista. – Ralliautoilu on minulle ollut aina lähinnä hauskanpitoa, ei mennä hampaat irvessä. Tärkein tavoite viikonloppuna on ajaa ehjä kisa ja päästä maaliin. Edessä on rankka kisa, saman verran EK-kilometrejä kuin kolmessa SM-rallissa, Pasanen miettii.

Juha Pasasen ja Jari Jaakolan Suomen MM-ralliurakassa ovat mukana yhteistyökumppanit Slatek, Lan & Wan sekä Hummer työasusteet.

Suomen MM-rallin ensimmäinen erikoiskoe starttaa tänään klo 17 ja voittajia juhlitaan lauantai-iltana.

 

Kommentoi kirjoitusta / sivua