Site menu:

Hakutoiminto

Lajit

Pohjoisen kuskit Intian F1-kisoissa

Pohjoissuomalaiset rata-autoilijat Miikka Mäkelä ja Jukka Honkavuori kilpailevat Intian formula MRF-sarjassa kaudella 2011. Sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan 30.10. Intian F1-kisan yhteydessä.

Miikka Mäkelä on ajanut Rata-SM sarjassa Formula Ford-luokassa kaudella 2010 SM-kolmoseksi ja 2009 Nez (north european zone) kolmoseksi. Jukka Honkavuori on Formula Ford -luokan suomenmestari vuodelta 2009 ja Formula Renault suomenmestari vuodelta 2010.

MRF-sarja alkoi helmikuussa Chennain radalla kahtena peräkkäisenä viikonloppuna ajetuilla kuudella lähdöllä, joissa pojat osoittivat vauhdin olevan kohdallaan. Jukka ajoi yhden voiton ja useita palkintopallisijoituksia. Miikka taisteli sijoilla 5-7 ja osoitti vauhdin olevan kohdallaan tekniikka ongelmista huolimatta.

Syyskuun lopussa kaksikko kävi ajamassa viimeistelytestit Chennain radalla, ennen kuin autot siirrettiin New Delhiin. Samassa yhteydessä kuljettajat antoivat lehdistö- ja TV-haastatteluja eri yhtiöille, jotka tekevät raportteja New Delhin F1 kisoista. New Delhissä ajetaan kaksi kilpailua, joissa on palkintopotissa 100 000 $. Voittaja saa 50 000$,toiseksi sijoittunut 30 000$ ja kolmas 20 000$. Kilpailut ajetaan New Delhin Noidan uudella formularadalla Formula yksi kilpailujen esilähtöinä. Paikalliset formulat korvaavat GP2 ja GP3 luokat, jotka eivät aja loppukauden Aasian kisoissa.

Rahapalkinnot ovat keränneet MRF-formula sarjaan kovatasoisen kuljettajajoukon. Mukana on kuljettajia Intian lisäksi mm. Englannista, Ranskasta, Australiasta ja Suomesta, yhteensä 20, joista 9 on Intialaisia. Joukossa lukuisia eri mestaruuksiin yltäneitä kuljettajia.

Miikka ja Jukka matkustavat New Delhiin lauantaina 22.10. viikkoa ennen kisoja, missä heitä odottaa lehditötilaisuus tiistaina. Radalle pojat pääsevät torstaina ja ainoa harjoitus, joka kestää 30 min ajetaan perjantaina ja samana iltapäivänä ajetaan myös aika-ajot. Kisalähdöt ovat lauantaina ja sunnuntaina 29. ja 30.10.2011. Lähdöt televisioidaan suorana Neo Sportskanavalla Intiassa, mutta kisoja ei valitettavasti näy Suomessa.

 

Kommentoi kirjoitusta / sivua