Site menu:

Hakutoiminto

Lajit

Rytkönen keskeytti ja Itkonen viidenneksi rallisprintin SM-finaalissa

Kajaanin Jani Itkonen oli huippuvauhdissa Ikaalisten Riitialassa sorapinnalla ajetussa rallisprintin SM-sarjan kauden viimeisessä osakilpailussa ja saalistikin kauden parhaan sijoituksensa. Edellisessä osakilpailussa kakkoseksi ajanut Kemin Anssi Rytkönen puolestaan joutui keskeyttämään starttiviivalle.

Ensimmäisellä kierroksella Jani Itkonen ehti Mitsubishillään Suomen kärkikuskien joukossa neljänneksi. Toisella yrityksellä aika parani roimasti ja Itkonen saalisti kauden parhaan SM-sijoituksensa nousemalla kolmanneksi. Ero kärkeen jäi ainoastaan 3,29 sekuntia. – Hieman jäi vielä parannettavaa, mutta tosi tyytyväinen olen kolmossijaan. Autovanhuskin toimi tällä kertaa hyvin. Soralla ajaminen on minulle vielä vähän opettelua. Jonkin verran tulee turhaa pumppailua varsinkin oudolla tiellä. Asfaltilla sujuu vielä tällä hetkellä paremmin. Hieno kisa joka tapauksessa, hyvä päätös SM-kaudelle, Itkonen tuumasi. SM-pisteissä hän ei yltänyt kahdenkymmenen parhaan joukkoon heikomman alkukauden vuoksi. Talven osakilpailuissa hän yritti ajaa uudemmalla N-ryhmän Mitsubishillä, mutta vauhti ei riittänyt. Lisäksi yksi osakilpailu jäi ajamatta tekniikkamurheiden vuoksi. Soraosakilpailussa vauhti kehittyi selvästi kauden mittaan. Edellisissä osakilpailuissa hän oli yhdeksäs ja seitsemäs. Ensi kaudeksi Itkonen aikoo rakentaa uudemman Mitsubishi kilpa-auton. Nykyinen Mitsubishin Evo3-versio on selvästi vanhempi kuin kovimmilla kanssakilpailijoilla.

Anssi Rytkönen oli epäonninen SM-finaalissa. Kemiläisen Mitsubishi jäi jo ensimmäisen kierroksen startissa lähtöviivalle tekniikkaongelmien vuoksi. Hän ei pystynyt ajamaan myöskään toista kierrosta. Ennen finaalia hän oli SM-tilanteessa kymmenentenä ja epävirallisen pistelaskun mukaan pitikin juuri ja juuri paikkansa kympin kärjessä. Junioreissa Kemin Jaakko Hirvonsalo sijoittui Ikaalisissa Mitsubishi Galantin ohjaimissa viidenneksi. Sarjan yhteispisteissä hän on epävirallisen pistelaskun mukaan junioreiden seitsemäs.

Epävirallisten tulosten mukaan rallisprintin Suomen mestaruuden vei jo kuudennen kerran Kellonkosken Tomi Hallia.

 

Kommentoi kirjoitusta / sivua