Site menu:

Hakutoiminto

Lajit

Vainionpää huippuvauhdissa rallin SM-finaalissa

Oululainen Jussi Vainionpää piti tasaisen kovaa vauhtia rallin SM-sarjan viimeisessä osakilpailussa Keravalla. Vainionpää ajoi Honda Civicillä kaksivetoluokan pohja-ajan heti ensimmäisellä erikoiskokeella. Myös seuraavilla erikoiskokeilla hän oli aina kolmen nopeimman joukossa ja kävi armottoman tiukkaa kamppailua alajärveläisen Ville Hautamäen kanssa.

Seitsemännen erikoiskokeen jälkeen Vainionpään etumatka oli ainoastaan 0,8 sekuntia. Seuraavan erikoiskokeen pohja-ajan turvin oululainen kasvatti eron 2,5 sekuntiin. Hautamäki ei kuitenkaan luovuttanut vaan kiri 0,2 sekunnin päähän. Vainionpää piti pintansa ja hurjasteli vuorostaan yli kolmen sekunnin pohja-ajan. Jännitys säilyi rallin loppuun saakka. Viimeiselle, päivän yhdennelletoista erikoiskokeelle Vainionpää starttasi 3,6 sekunnin etumatkalla. Hautamäki onnistui viimeisillä kilometreillä niukasti paremmin ja Vainionpää kolautti autoaan rataa reunustavaan heinäpaaliin. Vainionpää ylsi kauden parhaimpaansa ja jäi voittajasta ainoastaan kaksi sekuntia.

Rallin nuorten SM-luokkaan osallistunut Oulun Janne Seluska joutui keskeyttämään Keravalla tekniikkaongelmiin jo ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen.

.

Lukijoiden kommentit

Comment lukijalta Reijo
Aika: 19.9.2011, 11.42

Mukava lukea rallijuttuja. Yksi asia vain mietityttää. Eikö Kuusamo kuulu Pohjois-Suomeen, koska Jari Kihlmanin hienoja suorituksia Keravan rallissa ei huomattu ollenkaan tässä jutussa.
Jari oli yhteistuloksissa toinen Suomen Cupin luokassa 6 ja ennenkaikkea hän oli Vetomieskisan kokonaiskisan voittaja.

Comment lukijalta Harri
Aika: 19.9.2011, 17.30

Moi Reijo,

Saimme vasta nyt kuvia joten tiedote kyllä tulee varmasti Terolle tänään.

Ystävällisin Terveisin
Harri Kihlman

Comment lukijalta tero.lyttinen
Aika: 20.9.2011, 6.18

Kiitos palautteesta. Uutinen Kihlmanin Jarista olikin seuraavana työlistalla ja nyt löytyy täältä spoori.netin uutistakin asiaa…

Comment lukijalta Reijo
Aika: 20.9.2011, 19.49

Kiitoksia uutisista!
Taisin itse vain olla liian malttamaton. Vauhtia / kiirettä asioiden suhteen näytti riittävän niin Jarilla kuin minullakin.

Comment lukijalta Harri
Aika: 30.9.2011, 17.15

No se kuuluu asiaan hyviä saavutuksia olette saaneet aikaan.

Kommentoi kirjoitusta / sivua