Site menu:

Hakutoiminto

Lajit

Vainionpää voittoon rallin SM-avauksessa

Rallin yleisen luokan SM-sarja avattiin lauantaina 14.1. Riihimäellä.  Oulun Jussi Vainionpää nousi kaksivetoluokan voittoon viimeisellä pätkällä. Ensimmäistä nelivetoralliaan ajanut Kuusamon UA:n Jari Kihlman ajoi heti hyviä EK-aikoja, mutta joutui lopulta keskeyttämään tekniikka ongelmiin. Oulun Juha Pasanen oli nelivetoluokan 14:sta ja Rovaniemen UA: n jäi hangessa vierailun jälkeen jälkijoukkoon.


Jussi Vainiopää. Kuva: Marko Mäkinen.

Viime vuonna kaksivetoluokan kärkikaartiin noussut Jussi Vainionpää avasi Riihimäellä johtopaikalla. Honda-kuski pystyi luokkansa pohja-aikaan kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella. Kärkitila pysyi hallussa myös kahden seuraavan erikoiskokeen jälkeen.

Viime vuoden mestari Kalle Pinomäki oli seuraavalla sen verran nopeampi, että nousi vajaan neljän sekunnin erolla Vainionpään ohitse. Vainionpää piti hermonsa kun taas Pinomäki lipsautti hieman hankeen.  Vainionpää nousi viimeisen erikoiskokeen pohja-ajalla uransa ensimmäiseen osakilpailuvoittoon.


Jussi Vainionpää ja kartanlukija Mika Juntunen. Kuva: Marko Mäkinen.

Vainionpää on väläytellyt aiemminkin vauhtiaan, mutta hyvät tulokset ovat usein kariutuneet erilaisiin teknisiin ongelmiin. Nyt ongelmia ei ollut. Vainiopää pääsi nauttimaan koko rahan edestä. “Voitto tuntuu tosi makealta. Viimeistä edellisellä otettiin vähän Pinomäen Kallelta takkiin, mutta kun viimeisellä nähtiin Kalle tienpenkassa, voitiin jo hieman uumoilla voittoa”, kertasi Vainionpää. “Kilpaa sai ajaa tosissaan koko päivän. Todella hienot tiet ja hieno kisa oli, nyt tuntuu hyvältä”, hehkutti nuori, 23-vuotias Vainionpää.

Ralli SM -sarjan kaksivetoisten luokka oli tälle kaudelle jaettu kahteen luokkaan. Karkeasti pelkistäen SM2-luokkaan, jossa ajaa 2-litraisilla, ja SM3-luokkaan, jonka autot ovat 1600-kuutioisia. Luokat keräävät omia SM-pisteitä kisoista, mutta kauden päätteeksi vain yhdestä tehdään kaksivetoisten suomenmestari. Lisäksi kuljettajat saavat yleiskilpailustaan ylimääräisiä pisteitä.

Ensimmäistä ralliaan nelivetoluokassa kilpaillut Jari Kihlman ahdisteli parhaimmillaan jo kymmenen kärkeä. Kuusamolaisseuraa edustava Subaru-kuljettaja kärsi välillä huonon lähtönumeron myötä hitaammista kanssakilpailijoista sekä lisävalo-ongelmista. Parhaimmillaan hän ylsi erikoiskokeen yhdeksänneksi nopeimpaan aikaan. Kihlman lopulta keskeytti vetoakselirikkoon toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle sijalta 15. Oulun Juha Pasasen päivä sujui nousujohteisesti. Vähitellen hän nousi kohti kymmenen kärkeä ja kiri sijalle 14. Rovaniemen Urheiluautoilijoita edustava Mattias Therman vietti kolmos-EK:lla kahdeksan minuuttia hangessa.

Tulokset

Kommentoi kirjoitusta / sivua